ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

logo200px
Οι δράσεις του Marathon Foundation αναδεικνύουν τον πολιτιστικό πλούτο και την κληρονομιά του Μαραθώνα και παράλληλα στηρίζουν τους τοπικούς θεσμούς καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Eπιδιώκουμε τη σύμπραξη πολιτιστικών φορέων καθώς και ανθρώπων του θεάματος, των τεχνών και των γραμμάτων, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος του Μαραθώνα.

Το πνεύμα του Μαραθώνα διατηρείται ζωντανό μέσα από τα γεμάτα ιστορία μουσεία και τους εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Εκεί που 25 αιώνες πριν πραγματοποιήθηκε η ολική ανατροπή της αλαζονείας μιας ηγεμονίας και τέθηκαν οι βάσεις για την παγίωση του Δημοκρατικού πολιτεύματος, το Marathon Foundation με μια σειρά από δράσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος στοχεύει στην ανάδειξη του πλούτου και της κληρονομιάς που πηγάζει από την ιστορία του Μαραθώνα.

Στην προσπάθειά μας για προώθηση του συνόλου των πολιτισμικών εκφάνσεων του Μαραθώνα, έχουμε ως κύριο μέλημά μας την στήριξη και ενδυνάμωση των τοπικών θεσμών και φορέων. Εδραιώνοντας τον Μαραθώνα ως έναν τουριστικό προορισμό ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε τη σπίθα για μια συντονισμένη προσπάθεια ανάδειξης της Ελλάδας στο σύνολό της στο εξωτερικό.

Αναζητώντας στο παρόν το επίκαιρο του παρελθόντος, επιδιώκουμε τη σύμπραξη πολιτιστικών φορέων καθώς και ανθρώπων του θεάματος, των τεχνών και των γραμμάτων, ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην ανάδειξη του πολιστικού αποθέματος του Μαραθώνα και της ευρύτερης περιοχής.

draseis-01
draseis-02
draseis-03
draseis-04