ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

logo200px
Οι δράσεις του Marathon Foundation αναδεικνύουν και αξιοποιούν τις αθλητικές υποδομές του Μαραθώνα και παράλληλα στηρίζουν τους τοπικούς φορείς αθλητισμού.

Το όνομα Μαραθώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το αθλητισμό μέσω του διεθνούς φήμης αγωνίσματος του Μαραθώνιου δρόμου, μιας σύνδεσης της αρχαίας με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου.

Το όνομα Μαραθώνας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον αθλητισμό μέσω του διεθνούς φήμης αγωνίσματος του Μαραθώνιου δρόμου, μιας σύνδεσης της αρχαίας με τη σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ο αγώνας δρόμου των 42.195 μέτρων μεταξύ του Μαραθώνα και της Αθήνας, παίρνει το όνομά του από την ιστορική διαδρομή του ημεροδρόμου Φειδιπίδη μετά το πέρας της Μάχης του Μαραθώνα με σκοπό να ανακοινώσει τη νίκη της δημοκρατίας έναντι της τυραννίας.

Η σύνδεση όμως του Μαραθώνα με τον αθλητισμό δε σταματά εκεί!

Λίγα μόλις χιλιόμετρα από το αστικό κέντρο, ο Μαραθώνας προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για εξόρμηση στη φύση. Πίσω από το φράγμα της λίμνης Μαραθώνα εκτείνεται ένα δίκτυο από μονοπάτια ιδανικά για πεζοπορία και ποδηλασία. Η κυκλική διαδρομή γύρω από τον πύργο της Οινόης μεταφέρει τον πεζοπόρο στην αρχαιοελληνική και ρωμαϊκή εποχή, καθώς περνά από μνημεία όπως το ιερό του Πυθίου Απόλλωνος και τα Ρωμαϊκά λουτρά. Οι υποδομές του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου, αλλά και οι ιδανικές για θαλάσσια αθλήματα παραλίες του Μαραθώνα, αποτελούν βάση για περαιτέρω ανάπτυξη των αθλημάτων αυτών.

Το Marathon Foundation, θέτοντας τον αθλητισμό στο επίκεντρο του έργου του, στοχεύει στην πολύπλευρη προώθηση του, αξιοποιώντας και αναβαθμίζοντας τις υποδομές της ευρύτερης περιοχής και προσδοκώντας στην παράλληλη στήριξη των τοπικών φορέων και συλλόγων.

draseis-01
draseis-02
draseis-03
draseis-04